Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например: - заведение за обществено хранене; - хранителен магазин; - павилион за храни; - магазин за био храни; - склад за храни; - баничарница; - пекарна; - бърза закуска; - дюнер; - скара; - кафе сладкарница; - цех за производство на храни; - други обекти за предлагане и приготвяне на храни. Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи. Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него. Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове. За контакти: В. Бойчева: 0988 357 062. Р. Желязков: 0887 360 354. Имейл: valya.konsult@gmail.com
Автор: tanya123 Категория: Бизнес
Прочетен: 620402 Постинги: 134 Коментари: 1
Постинги в блога от 06.08.2015 г.
В заведение тип бърза закуска, могат да се предлагат сандвичи, хамбургери, бургери, дюнер,печена и пържена риба, пържени картофи, фреш, палачинки, катми, печени на скара зеленчуци, пържени месни и зеленчукови полуфабркиати, студени супи, салати, топли напитки, бутилирани безалкохолни напитки, млечно кисели напитки и пиво.
За целта Ви е необходимо помещение, в което да осигурите необходимите хигиенни условия, които завият от вида на асортимента.
Например ако искате да предлагате скара, пържени картофи, сандвичи, хамбургери, бургери и салати е необходимо да имате най- малко 2 мивки, като едната е за измиване на работния инвентар, а другата за зеленчуцуте. Това се допуска ако продуктите за скара (кюфтета, кебапчета, пържоли и др.) се получават готови, формовани и овкусени от производителя.
В обект, в който се предлага дюнер, също се допуска да има 2 мивки, ако месото се получава формовано, овкусено и нанизано на шиш от производителя. Ако Вие обработвате, режете, овкусявате и нанизвате на шиш месото е необходимо да имате подготвителен кът за птиче месо, който да е оборудван с мивка, работен плот и работен инвентар.
При приготвяне на продукти с пресни яйца ( сандвичи, палачинки и др.) е необходимо да имате и подготвителен кът за обработкa на яйца, оборудван с мивка, работен плот, съдове за измиване и дезинфекция на яйцата.
При предлагане на риба, която се разфасова и овкусява в обекта, също трябва да има подготвителен с мивка, работен инвентар и работен плот.
За обекти, които са с по- голям капацитет е необходимо до щанда за продаване да има и хигиенна мивка за измиване на ръцете на персонала.
Оборудването за обектите също зависи от асортимента, който ще се предлага.
Допуска се съхранение на печени продукти на скара, пържени картофи, пилешки хапки и др. до 3 часа , при температура от 63- 75 градуса., но само ако имате осигурен топлинен модул или Бен Мари.
Допуска се съхранение на салати, приготвени в обекта в хладилна витрина, до 3 часа.
При приготвяне на катми и палачинки се допуска готовите смеси, приготвени, в обекта  да се съхраняват в хладилно съоръжение, до края на работния ден.
Допуска се катмите, след термична обработка да се съхраняват до 3 часа в термоизолирани съдове или топлинен модул.
Палачинките не се съхраняват след термична обработка, реализират се веднага!
В обекта трябва да има достатъчно хладилни съоръжения за да се осигури разделно съхранение на отделните групи храни. Не де допуска пряк допир на сурови месни продукти и термично обработени месни и млечни продукти ( колбаси, сирена, кашкавали и др.)
Ако се предлага риба, трябва да се осигури отделно хладилно съоръжение само за риба.
Месни продукти от птиче месо и червени меса, бланширани картофи, сирена, кашкавали и колбаси,  могат да се съхраняват в едно хладилно съоръжение, само ако има отделни прегради по между им.
Необходимо е да се осигури гардероб за съхранение на личното облекло и вещи на пеерсонала, шкаф за съхранение на препаратите и инвентара за почистване и рафт за еднократната посуда.
В обекта трябва да има санитарен възел с предверие или вратата на тоалетната да не се отваря директно в помещението, където се борави с храни.
Може да се използва санитарен възел на съседен обект за храни, като се сключи договор за ползване.
За обект тип бърза закуска не е необходимо да има складово помещение ако е с по- малък капацитет. При обекти с по-голям капацитет се осигурява складово помещение.
Снабдяването с храни, трябва да е от отделен вход, но може и да се извършва извън работно време ако е невъзможно да се осигури отделен вход.
Това са най- основните изисквания. Всеки обект е индивидуален  и с различен асортимент.
За по- подробна информация свързана с асортимента, който искате да предлагате пишете ни или се обадете.
Освен изискванията за базата, трябва да имате изготвени и следните документи: НАССР система и система за самоконтрол. Ние изготвяме тези документи, ако желаете професионална консултация и изработване на документи обадете се на тел. 0988 357 062- В.Бойчева или пишете на имейл: valya.konsult@gmail.com  или valya_7406@abv.bg.








Категория: Бизнес
Прочетен: 1623 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 07.08.2015 23:37
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 620402
Постинги: 134
Коментари: 1
Гласове: 32
Календар
«  Август, 2015  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31