Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например: - заведение за обществено хранене; - хранителен магазин; - павилион за храни; - магазин за био храни; - склад за храни; - баничарница; - пекарна; - бърза закуска; - дюнер; - скара; - кафе сладкарница; - цех за производство на храни; - други обекти за предлагане и приготвяне на храни. Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи. Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него. Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове. За контакти: В. Бойчева: 0988 357 062. Р. Желязков: 0887 360 354. Имейл: valya.konsult@gmail.com
Автор: tanya123 Категория: Бизнес
Прочетен: 313337 Постинги: 90 Коментари: 1
Постинги в блога от Юли, 2014 г.
Ресторантите , съгласно номенклатурата на БАБХ са следните видове :
 • Класически ресторант - с разнообразно меню ;
 • Ресторант с национална кухня (механа) - с българска национална кухня ;
 • Ресторант с чуждестранна кухня - китайски, мексикански, италиански и др. ;
 • Специализиран   ресторант - с предлагане на риба , салати ,картофи и др.
Необходими помещения :

1. Складови помещения :
- склад за сухи продукти ;
- склад за плодове и зеленчуци ;
- хладилен склад ;

2. Подготвителни площи , в зависимост от групита храни , които искате да предлагате:
- подготвително за бели меса;
 -подготвително за червени меса ;
- подготвитвлно за риба;
-подготвително за зеленчуци ;
-подготвително за яйца ;
- подготвителен кът за пици (ако има пици ) ;
 
Не е задължително да имате всички подготвителни площи , ако не предлагате всички групи храни . Може също да се изготви график по часове за приготвяне на различни групи храни в едно подготвително .
Всяко подготвително трябва да има мивка с течаща топла и студена вода , работен плот и работен инвентар.


3.Топла куня :
Топлата куня е оборудвана с уреди за приготвяне на храните - ел. конвекторни фурни, фритюрници, котлони  и др. необходими.
В топла кухня има мивка с по- голямо корито за измиване на кухненската посуда - тави , тенджери , тигани и друг инвентар., а също и  хигиенна мивка за персонала с по малко корито.

4. Студена кухня - за приготвяне на салати ;
Студената кухня е изолиран кът , който е в близост до топла кухня ;

5. Умивалня за трапезна посуда :

Трапезната посуда , това е посудата в която се поставя храната за клиентите , а също и посудата - вилици лъжици , ножове и др.
В умивалнята трябва да има мивка и миялна машина за измиване на посудата или три мивки .
Защо трябва да има три мивки ? 
Много често хората се чудят защо са необходими толкова много мивки за измиване на трапезната посуда.
Едната мивка е за измиване на посудата с миещ препарат , втората мивка е за дезинфекция на посудата , като в съд се приготвя дез. разтвор и се поставят съдовете , третото гнездо е за изплакване на посудата .
До третото гнездо трябва да има сушилня за посудата .

За да спестят пространствов повечето случай хората предпочитат да имат миялна машина и мивка , за да спестят пространство и време .

6. Санитарно -битов кът - стая за почивка на персонала , оборудвана с гардеробчета за  съхраненение на личното облекло , ранотното облекли и вещи на персонала, столиве , маса и др.;

7. Санитарен възел за персонала - оборудван с  мивка с течаща топла и студена вода. тоалетна чиния и ефективна промивна инсталация . 

8 . Условия за съхранение на препаратите и инвентара за измиване и дезинфекция :
В санитарно - битовия кът или другъде , се разполага шкаф за съхранение на препаратите за измиване и дезинфекция .
Няма точно определени изисквания къде да е разположен шкафа.
В предварието на сан. възел за персонала или на друга изолирана площ се съхранява инвентара за почистване - стирки, метли и други пособия.
Не трябва препаратите и инвентара за почистване да имат пряк контакт с храните .

9. Зала за клиенти :
 Залата за клиенти е обзаведена в зависимост от Вашите предпочитания .
Трябва да има санитарен възел за клиенти , който да е оборудван с мивка с течаща топла и студена вода, тоалетна чиния , ефективна промивна инсталация и  средства за измиване , дезинфекция и подсушаване на ръцете.
Трябва да имате разработени НАССР система и Система за самоконтрол.
Ние изработваме тези системи , като цените са от 400 до 600 лв. в зависимост от капацитата на обекта и групите храни , които се предлагат. Цената включва и консултации на място и обучение за попълване на документацията .
При приемане на поръчка се заплаща 20 % от стойността на услугата , а останалите се заплащат при предаване на документите .

За регистрация в ОДБХ са ви необходими следните документи :
1. Заявление по образец - взема се от БАБХ ;
2. Документ от Агенцията по вписвания - копие;
3. Договор за наем или докуемент за собственост - копие ;
4. Документ за платена държавна такса - таксата е 34 лв. за нов обект и за пререгистрация 21лв. Заплаща се в касите на съответните ОДБХ , само в Бургас се заплаща в Си Банк ( в банката знаят сметката ) .

Това са накратко изискванията , за повече информация , обадете се на тел.:
0988 357 062

Категория: Бизнес
Прочетен: 6565 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.07.2014 11:26
 Много заведения предпочитат да предлагат по- широк асортимент от продукти за да задоволят потребностите на повече възрастови групи.
 В следващата наша публикация Ви предлагаме да прочетете какви са изискванията за регистрация на кафе- сладкарница.

Необходими помещения за регистрация на кафе- сладкарница:
 1. Складово помещение - оборудвано с рафтове, скари или стелажи;
 2. Търговска част с бар- плот, на който да има монтирани две мивки за измиване на чашите от напитките и чиниите за сервиране на торти, ако ги предлагате в същият размер чинии, каквито са за кафето и чая. Ако използвате чинии с по- големи размери трябва да имате мивка с миялна машина или три мивки за измиване на посудата за клиенти. При приготвяте фрешове трябва да имате отделна мивка за измиване на плодовете. Препоръчваме Ви да предлагате тортите в чинии, които са с големина на подложните чинии за напитките за да не се налага да монтирате още мивки или да ги предлагате в еднократна посуда. В търговската част трябва да е монтирана хладилна витрина, в която да се поддържа температура от 0 до 4 градуса, за съхранение на малотрайните сладкарски изделия, а също и витрини за съхранение на напитките, които се охлаждат. Може също да има и фризер за сладолед. В търговската част са разположени и маси, столове или сепарета за клиенти.
 3. Санитарно битов кът - оборудван с гардеробче за съхраненне на личното облекло и вещи на персонала;
 4. Санитарен възел - оборудван с мивка с течаща топла и студена вода, тоалетна чиния и ефективно промивно устройство. Може да се използва един санитарен възел за персонала и клиентите.
Снабдяването трябва да се извършва от отделен вход , но ако няма такъв може да се впише в системата за самоконтрол, че се извършва извън работно време.

За регистрацията са ви необходими Система за самоконтрол и процедури по НАССР.
Изработването на документиет е от 3 до 7 календарни дни.  Включва Системата за самоконтрол, процедурите по НАССР инструкции и обучение .

Необходими документи , които трябва да подадете в ОДБХ :

1. Заявление по образец - в него се декларира, че имате разработени системи за безопасност на храните (НАССР и Система за самоконтрол) и, че обекта съответства на хигиенните изисквания;
2. Копие на документът от Агенцията по вписвания;
3. Копие на договора за наем или документът за собственост;
4. Докуемнт за платена държавна такса - 34 лв. Заплаща се в касата на ОДБХ , само в гр. Бургас се заплаща в Си Банк (там знаят сметката на ОДБХ ).

Това е накратко информацията , ако имате още въпроси, обадете се на тел. 0988 357 062 или пишете на имейл: valya.konsult@gmail.com
Категория: Бизнес
Прочетен: 7776 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.01.2016 16:52
Поради многобройните въпроси, относно необходимите изисквания за регистрация на бистро Ви предоставяме следната информация:

Необходими помещения:
**********************************
 • Складово помещение - обоудвано с рафтове, стелажи, скари и хладилни съоръжения. В зависимост от капацитета може да имате и повече от едно складово помещение.
 • Подготвителни площи за птиче месо, червени меса (свинско, телешко и др.), зеленчуци, яйца, риба; пици (само ако се предлагат пици). Всяка подготвителна площ трябва да е оборудвана с мивка с течаща топла и студена вода, работен плот и работен инвентар.
 • Топла кухня - оборудвана с фурни, фритюрници, скари и други уреди за приготвяне на храни, работни плотове и хладилни съоръжения за заготовки. В топлата кухня трябва да има мивка с по- голямо корито за измиване на кухненската посуда (тигани, тенджери, тави и др.).
 • Умивалня за трапезна посуда- оборудвана с една мивка и миялна машина или две мивки (за измиване, дезинфекция и изплакване);
 • Санитарно - битов кът, оборудван с гардероб, закачалки и други пособия за съхранение на личното облекло и вещи на персонала;
 • Санитарен възел за персонала - оборудван с мивка с течаща топла и студена вода,  тоалетна личния, ефективно промивно устройство.Санитарният възел трябва да е с предверие , ако вратата се отваря в помещение, в което се борави с храни. Санитарният възел може да е един за персонала и посетителите ако персонала е до 5 човека.
 • Търговска зала - оборудвана с маси, столове или сепарета.
Снабдяването с храни трябва да е от отделен вход , свързан със складовите площи, ако няма отделен вход за снабдяване може да се зарежда извън работно време.
Не трябва да се пресичат пътищата за снабдяване, мръсна посуда, чиста посуда с храна и отпадъци. Всеки работещ в обекта трябва да има лични здравни книжки и осигурено работно облекло. За дезинфекция на работните повърхности, пода и съдовете (ако няма миялна машина) се осигуряват дезинфекционни препарати и миещи препарати. Има препарати, съчетаващи и миещ и дезинфекционен ефект .
Препаратите за измиване и дезинфекция се съхраняват в отделен шкаф, който е плътнозатварящи се врати, а инвентара в санитарния възел или в изолирана за целта площ. Не се допуска съвместно съхранение на инвентара и препаратите съвместно с храните!


Необходими документи, които трябва да се подадат в ОДБХ:

1. Заявление по образец , в което декларирате, че имате разработени системи за безопасност на храните (НАССР и Система за самоконтрол) и , че обекта отговаря на хигиенните изисквания;

2. Копие на документа от Агенцията по вписвания ;

3. Договор за наем или документ за собственост - копие .
4. Документ за платена  държавна такса - 34 лв.

Поръчките изпълняваме от 3 до 7 календарни дни .

Ако имате допълнително въпроси , пишете ни или се обадете на телефон:
0988 357 062- Валя БойчеваКатегория: Бизнес
Прочетен: 5119 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.01.2016 16:43
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 313337
Постинги: 90
Коментари: 1
Гласове: 24
Календар
«  Юли, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031