Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например: - заведение за обществено хранене; - хранителен магазин; - павилион за храни; - магазин за био храни; - склад за храни; - баничарница; - пекарна; - бърза закуска; - дюнер; - скара; - кафе сладкарница; - цех за производство на храни; - други обекти за предлагане и приготвяне на храни. Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи. Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него. Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове. За контакти: В. Бойчева: 0988 357 062. Р. Желязков: 0887 360 354. Имейл: valya.konsult@gmail.com
Автор: tanya123 Категория: Бизнес
Прочетен: 251766 Постинги: 83 Коментари: 1
Постинги в блога от Август, 2014 г.
За регистрация на баничарница и пекарна са необходими следните документи , коити трябва да се подадат в ОДБХ (обастна дирекция по безопасност на храните по местонахождение):
- Заявление по образец, взема се от сградата на ОДБХ ;
- Договор за наем или документ за собственост - копие ;
- Документът за регистрация на фирмата , издаден от Агенцията по вписвания - копие;
- Документ за платена  държавна такса - 34 лв. за нов обект и 21 лв. за пререгистрация.

Нормативни изисквания , съгласно Закона за храните и наредбите към него:
 
Обектите баничарница и пекарна са със сходни изисквания, разликата в в капацитета .
За регистрацията е необходимо да имате следните помещения:
  • Складова площ, оборудвани с рафтове, стелажи и скари за съхранение на храните неизискващи хладилни условия и хладилни съоръжения за съхранение на храните , изискващи хладилни условия на съхранение;
  • Работно помещение - оборудвано с един или два подготвителни къта за подготовка на суровините, преди влагането им в приготвянето на закуски . Ако се използват пресни яйца са необходими два подготвителни къта. Всеки подготвителен кът трябва да е оборудван с мивка, работен плот и работен инвентар. В работното помещение трябва да има и хигиенна мивка за хигиенни нужди и измиване на работния инвентар, а също и работни маси, втасална камера (ако е необходимо), фурни и фритюрници (ако се предлагат пържени изделия) ;
  • Търговска част, оборудвана с работни витрини, хладилни съоръжения за безалкохолни и млечни напитки и Може да има и 
  • Условия за преобличане на персонала - необходимо е да има гардероб за съхраненение на личното облекло и вещи на персонала ;
  • Шкаф с плътно затварящи се врати за съхранение на инвентара за почистване , измиване и дезинфекция;
  • Санитарен възел за персонала - оборудван с мивка с течаща топла и студена вода, тоалетна чиния , ефективно промивно устройство, средства за измиване, дезинфекция и подсушване на ръцете. Вратата на санитарният възел не трябва да се отваря директно в помещение , където се борави с храни.
В  баничарница и пекарна могат да се приготвят  сладки и солени тестени закуски,
закуски и изделия приготвени от замразени тестени полуфабрикати.
Могат да се предлагат и безалкохолни напитки, боза, плодови сокове, кисело мляко и млечно- кисели напитки, минерални, трапезни и изворни води, топли напитки в еднократна посуда .

За баничарница и пекарна са ви необходими процедури по НАССР и Система за самоконтрол, технологична документация, технологични карти, мониторингова програма и етикети за всеки един продукт.
За повече информация , обадете се  на тел.  0988 357 062- В Бойчева
Категория: Бизнес
Прочетен: 10542 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.01.2016 15:51
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 251766
Постинги: 83
Коментари: 1
Гласове: 17
Календар
«  Август, 2014  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031