Постинг
17.02.2015 15:39 -
Изисквания за откриване на обект тип: Бърза закуска
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 9739 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 05.03.2016 17:41
Прочетен: 9739 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 05.03.2016 17:41
В заведение тип: бърза закуска може да приготвяте следните групи храни: скара, салати, хамбургери, пържени картофи, сандвичи, ход дог, дюнер, тестени изделия от замразени полуфабрикати, палачинки, топли напитки в еднократни чаши, пакетирани захарни и шоколадови изделия, бутилирани безалкохолни напитки, минерални води, боза и пиво.
Необходими помещения и условия:
****************************************
1. Складова площ - оборудвана с рафтове и скари за съхранение на храните , неизискващи хладилни условия и хладилно съоръжение/ я за съхранение на храните изискващи хладилни условия на съхранение.
2. Подготвителни площи:
- за месни продукти (само ако на място овкусявате месните продукти);
- за зеленчуци ;
- за яйца (само ако използвате яйца).
3. Работна площ: разполагат се уредите за приготвяне на храни , като над тях трябва да има монтирана вентилацинна система. До уредите трябва да има мивка с течаща топла и студена вода за измиване на инвентара, с който се работи.
4. Санитарен възел за персонала: оборудван с тоалетна чиния, ефективна промивна инсталация, мивка с течаща топла и студена вода, миещи и дезинфекционни средства , както и средства за подсушаване на ръцете.
В санитарният възел се съхранява инвентара за почистване (четки, стирки и др.) .
5. Санитарно - битов кът : осигурява се гардероб за съхранение на личното облекло и съхранение на личните вещи на персонала.
6. Шкаф с плътнозатварящи се врати за съхранение на препаратите за измиване и дезинфекция .
Необходими документи за безопасност на храните:
************************************************************
1. НАССР система ;
2. Система за самоконтрол;
3. Мониторингова пр
Цената за изработването на документите е в зависимост от капацитета и групите храни, които се предлагат.
Необходими документи за регистрация в ОДБХ:
1 .Решение за регистрация на фирмата , издадено от агенцията по вписвания- копие;
2. Договор за наем или документ за собственост - копие:
3. Заявление по образец - взема се от сградата на ОДБХ и се попълва на място;
4. Документ за платена държавна такса - плаща се в сградата на ОДБХ.
След като подадете документите до 30 дневен срок се извършва проверка от служители на ОДБХ , които проверяват помещенията и документите: НАССР и система за самоконтрол .
Ако всичко е изпълнено, съгласно изискванията на Закона за храните се издава Удостоверение за регистрация до две седмици, а обектът може веднага след проверката да започне работа , като се пази издадения протокол от комисията.
За повече и по- конкретна информация се обадете на тел.0988 357 062 или пишете на имейл адрес: valya.konsult@gmail.com
лице за контакт : Валя Бойчева - консултант по безопасност на храните.
Необходими помещения и условия:
****************************************
1. Складова площ - оборудвана с рафтове и скари за съхранение на храните , неизискващи хладилни условия и хладилно съоръжение/ я за съхранение на храните изискващи хладилни условия на съхранение.
2. Подготвителни площи:
- за месни продукти (само ако на място овкусявате месните продукти);
- за зеленчуци ;
- за яйца (само ако използвате яйца).
3. Работна площ: разполагат се уредите за приготвяне на храни , като над тях трябва да има монтирана вентилацинна система. До уредите трябва да има мивка с течаща топла и студена вода за измиване на инвентара, с който се работи.
4. Санитарен възел за персонала: оборудван с тоалетна чиния, ефективна промивна инсталация, мивка с течаща топла и студена вода, миещи и дезинфекционни средства , както и средства за подсушаване на ръцете.
В санитарният възел се съхранява инвентара за почистване (четки, стирки и др.) .
5. Санитарно - битов кът : осигурява се гардероб за съхранение на личното облекло и съхранение на личните вещи на персонала.
6. Шкаф с плътнозатварящи се врати за съхранение на препаратите за измиване и дезинфекция .
Необходими документи за безопасност на храните:
************************************************************
1. НАССР система ;
2. Система за самоконтрол;
3. Мониторингова пр
Цената за изработването на документите е в зависимост от капацитета и групите храни, които се предлагат.
Необходими документи за регистрация в ОДБХ:
1 .Решение за регистрация на фирмата , издадено от агенцията по вписвания- копие;
2. Договор за наем или документ за собственост - копие:
3. Заявление по образец - взема се от сградата на ОДБХ и се попълва на място;
4. Документ за платена държавна такса - плаща се в сградата на ОДБХ.
След като подадете документите до 30 дневен срок се извършва проверка от служители на ОДБХ , които проверяват помещенията и документите: НАССР и система за самоконтрол .
Ако всичко е изпълнено, съгласно изискванията на Закона за храните се издава Удостоверение за регистрация до две седмици, а обектът може веднага след проверката да започне работа , като се пази издадения протокол от комисията.
За повече и по- конкретна информация се обадете на тел.0988 357 062 или пишете на имейл адрес: valya.konsult@gmail.com
лице за контакт : Валя Бойчева - консултант по безопасност на храните.
Тагове:
Вълнообразно
НАССР системи и системи за самоконтрол
Консултации за откриване на хранителен о...
НАССР и система за самоконтрол за обекти...
Консултации за откриване на хранителен о...
НАССР и система за самоконтрол за обекти...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69