Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2015 15:39 - Изисквания за откриване на обект тип: Бърза закуска
Автор: tanya123 Категория: Бизнес   
Прочетен: 9739 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.03.2016 17:41


В заведение тип: бърза закуска може да приготвяте следните групи храни: скара, салати, хамбургери, пържени картофи, сандвичи, ход дог, дюнер, тестени изделия от замразени полуфабрикати,  палачинки, топли напитки в еднократни чаши, пакетирани захарни и шоколадови изделия, бутилирани безалкохолни напитки, минерални води, боза и пиво.

Необходими помещения и условия: 
****************************************

1. Складова площ - оборудвана с рафтове и скари за съхранение на храните , неизискващи хладилни условия и хладилно съоръжение/ я за съхранение на храните изискващи хладилни условия на съхранение.
2. Подготвителни площи:
- за месни продукти (само ако на място овкусявате месните продукти);
- за зеленчуци ;
- за яйца (само ако използвате яйца).
3. Работна площ: разполагат се уредите за приготвяне на храни , като над тях трябва да има монтирана  вентилацинна система. До уредите трябва да има мивка с течаща топла и студена вода за измиване на инвентара, с който се работи.
4. Санитарен възел за персонала: оборудван с тоалетна чиния, ефективна промивна инсталация, мивка с течаща топла и студена вода, миещи и дезинфекционни средства , както и средства за подсушаване на ръцете.
В санитарният възел се съхранява инвентара за почистване (четки, стирки и др.) .
5. Санитарно - битов кът : осигурява се гардероб за съхранение на личното облекло и съхранение на личните вещи на персонала.
6. Шкаф с плътнозатварящи се врати за съхранение на препаратите за измиване и дезинфекция .

Необходими документи за безопасност на храните:
************************************************************

1. НАССР система ;
2. Система за самоконтрол;
3. Мониторингова пр
Цената за изработването на документите е в зависимост от капацитета и групите храни, които се предлагат.

Необходими документи  за регистрация в ОДБХ:
1 .Решение за регистрация на фирмата , издадено от агенцията по вписвания- копие;
2. Договор за наем или документ за собственост - копие:
3. Заявление по образец - взема се от сградата на ОДБХ и се попълва на място;
4. Документ за платена държавна такса - плаща се в сградата на ОДБХ.

След като подадете документите до 30 дневен срок се извършва проверка от  служители на ОДБХ , които проверяват помещенията и документите: НАССР и система за самоконтрол .
Ако всичко е изпълнено, съгласно изискванията на Закона за храните се издава Удостоверение за регистрация до  две седмици, а обектът може веднага след проверката да започне  работа , като се пази издадения протокол от комисията.

За повече и по- конкретна информация се обадете на тел.0988 357 062 или пишете на имейл адрес: valya.konsult@gmail.com
лице за контакт : Валя Бойчева - консултант по безопасност на храните.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 620383
Постинги: 134
Коментари: 1
Гласове: 32
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930