Постинг
10.10.2014 15:45 -
Изисквания за регистрация на пекарна и баничарница
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 5501 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.01.2016 15:57
Прочетен: 5501 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 24.01.2016 15:57
За да регистрирате пекарна или баничарница в ОДБХ (областна дирекция по безопасност на храните, бившо ХЕИ) е необходимо да имате следните помещения и условия:
1. Склакдово помещение, оборудвано с рафотове, стелажи, скари и хладилни съоръжения. Не трябва да се съхраняват храни на пода, а в хладилните съоръжения суровините трябва да са рзделени по групи, в отделни прегради.
2. Подготвителни площи:
- площ за дозиране на суровините:
- площ за пресяване на брашното (ако го пресявате) ;
- за зелнчуци (ако влагате зеленчуци в закуските);
- за рязане на колбаси и млечни (може да се получават нарязани , на слайсове и да не е необходим поготвителен кът);
- за месни полуфабрикати (ако изплолзвате кайма) .
3. Кът за замесване на тестото - с тестомесачка ;
4. Работна площ за формоване на закуските;
5. Условия за втасване - втасална камера (ако подлежат на втасване) ;
6. Работна площ за термична обработка ;
7. Мивка за измиване на работния инвентар;
8. Санитарно битов кът за персонала ;
10. Шкаф за съхранение на препаратите за измиване и дезинфекция ;
11. Търговска част .
Ако предлагате само закуски, които се приготвят от тестени, замразени или охладени полуфабрикати е необходима необходима една мивка за подготовка и една хигиенна мивка за инвентара, както и складово помещение, санитарно - битов кът със санитарен възел и търговкса част.
За повече информация обадете се на тел.: 0988 357 062 - В. Бойчева или пишете на имейл: valya.konsult@gmail.com
Необходимите документи, които трябва да подадете в ОДБХ към съответната област са следните :
1. Заявление по образец (попълва се на място при подаване на документите) ;
2. Договор за наем или документ за собственост;
3. Решение за фирмата , издадено от Агенцията по вписвания ;
4. Документ за платена държавна такса - 34лв. за нов обект или 21 лв. за пререгистрация ;
След, като подадете документие инспектори проверяват обекта, като при проверката трябва да имате разработени НАССР система и система за самоконтрол.
Ние разработваме необходимите документи професионално, като цената зависи от разнообразието на асортимента .
При нас може да получите консултации, относно устройството на помещенията, съгласно нормативните изискваня за храните .
1. Склакдово помещение, оборудвано с рафотове, стелажи, скари и хладилни съоръжения. Не трябва да се съхраняват храни на пода, а в хладилните съоръжения суровините трябва да са рзделени по групи, в отделни прегради.
2. Подготвителни площи:
- площ за дозиране на суровините:
- площ за пресяване на брашното (ако го пресявате) ;
- за зелнчуци (ако влагате зеленчуци в закуските);
- за рязане на колбаси и млечни (може да се получават нарязани , на слайсове и да не е необходим поготвителен кът);
- за месни полуфабрикати (ако изплолзвате кайма) .
3. Кът за замесване на тестото - с тестомесачка ;
4. Работна площ за формоване на закуските;
5. Условия за втасване - втасална камера (ако подлежат на втасване) ;
6. Работна площ за термична обработка ;
7. Мивка за измиване на работния инвентар;
8. Санитарно битов кът за персонала ;
10. Шкаф за съхранение на препаратите за измиване и дезинфекция ;
11. Търговска част .
Ако предлагате само закуски, които се приготвят от тестени, замразени или охладени полуфабрикати е необходима необходима една мивка за подготовка и една хигиенна мивка за инвентара, както и складово помещение, санитарно - битов кът със санитарен възел и търговкса част.
За повече информация обадете се на тел.: 0988 357 062 - В. Бойчева или пишете на имейл: valya.konsult@gmail.com
Необходимите документи, които трябва да подадете в ОДБХ към съответната област са следните :
1. Заявление по образец (попълва се на място при подаване на документите) ;
2. Договор за наем или документ за собственост;
3. Решение за фирмата , издадено от Агенцията по вписвания ;
4. Документ за платена държавна такса - 34лв. за нов обект или 21 лв. за пререгистрация ;
След, като подадете документие инспектори проверяват обекта, като при проверката трябва да имате разработени НАССР система и система за самоконтрол.
Ние разработваме необходимите документи професионално, като цената зависи от разнообразието на асортимента .
При нас може да получите консултации, относно устройството на помещенията, съгласно нормативните изискваня за храните .
Тагове:
Вълнообразно
Храни за красива и здрава кожа
Храни – източници на протеини, подходящи...
Храни за красива и здрава кожа
Храни – източници на протеини, подходящи...
Храни за красива и здрава кожа
НОВОРАЗКРИЛАТА СЕ ТАЙНА НА КОДОВЕТЕ В НА...
няма по-богат и цветист език от българск...
"Завърших висше, а сега накъде? (В ...
няма по-богат и цветист език от българск...
"Завърших висше, а сега накъде? (В ...
Няма коментари
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. deathmetalverses
13. stela50
14. samvoin
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. deathmetalverses
13. stela50
14. samvoin
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1