Постинг
04.08.2014 16:17 -
НАССР за баничарница и пекарна
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 14585 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.01.2016 15:51
Прочетен: 14585 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 24.01.2016 15:51
За регистрация на баничарница и пекарна са необходими следните документи , коити трябва да се подадат в ОДБХ (обастна дирекция по безопасност на храните по местонахождение):
- Заявление по образец, взема се от сградата на ОДБХ ;
- Договор за наем или документ за собственост - копие ;
- Документът за регистрация на фирмата , издаден от Агенцията по вписвания - копие;
- Документ за платена държавна такса - 34 лв. за нов обект и 21 лв. за пререгистрация.
Нормативни изисквания , съгласно Закона за храните и наредбите към него:
Обектите баничарница и пекарна са със сходни изисквания, разликата в в капацитета .
За регистрацията е необходимо да имате следните помещения:
закуски и изделия приготвени от замразени тестени полуфабрикати.
Могат да се предлагат и безалкохолни напитки, боза, плодови сокове, кисело мляко и млечно- кисели напитки, минерални, трапезни и изворни води, топли напитки в еднократна посуда .
За баничарница и пекарна са ви необходими процедури по НАССР и Система за самоконтрол, технологична документация, технологични карти, мониторингова програма и етикети за всеки един продукт.
За повече информация , обадете се на тел. 0988 357 062- В Бойчева
- Заявление по образец, взема се от сградата на ОДБХ ;
- Договор за наем или документ за собственост - копие ;
- Документът за регистрация на фирмата , издаден от Агенцията по вписвания - копие;
- Документ за платена държавна такса - 34 лв. за нов обект и 21 лв. за пререгистрация.
Нормативни изисквания , съгласно Закона за храните и наредбите към него:
Обектите баничарница и пекарна са със сходни изисквания, разликата в в капацитета .
За регистрацията е необходимо да имате следните помещения:
- Складова площ, оборудвани с рафтове, стелажи и скари за съхранение на храните неизискващи хладилни условия и хладилни съоръжения за съхранение на храните , изискващи хладилни условия на съхранение;
- Работно помещение - оборудвано с един или два подготвителни къта за подготовка на суровините, преди влагането им в приготвянето на закуски . Ако се използват пресни яйца са необходими два подготвителни къта. Всеки подготвителен кът трябва да е оборудван с мивка, работен плот и работен инвентар. В работното помещение трябва да има и хигиенна мивка за хигиенни нужди и измиване на работния инвентар, а също и работни маси, втасална камера (ако е необходимо), фурни и фритюрници (ако се предлагат пържени изделия) ;
- Търговска част, оборудвана с работни витрини, хладилни съоръжения за безалкохолни и млечни напитки и Може да има и
- Условия за преобличане на персонала - необходимо е да има гардероб за съхраненение на личното облекло и вещи на персонала ;
- Шкаф с плътно затварящи се врати за съхранение на инвентара за почистване , измиване и дезинфекция;
- Санитарен възел за персонала - оборудван с мивка с течаща топла и студена вода, тоалетна чиния , ефективно промивно устройство, средства за измиване, дезинфекция и подсушване на ръцете. Вратата на санитарният възел не трябва да се отваря директно в помещение , където се борави с храни.
закуски и изделия приготвени от замразени тестени полуфабрикати.
Могат да се предлагат и безалкохолни напитки, боза, плодови сокове, кисело мляко и млечно- кисели напитки, минерални, трапезни и изворни води, топли напитки в еднократна посуда .
За баничарница и пекарна са ви необходими процедури по НАССР и Система за самоконтрол, технологична документация, технологични карти, мониторингова програма и етикети за всеки един продукт.
За повече информация , обадете се на тел. 0988 357 062- В Бойчева
Тагове:
Вълнообразно
"Завърших висше, а сега накъде? (В ...
няма по-богат и цветист език от българск...
НОВОРАЗКРИЛАТА СЕ ТАЙНА НА КОДОВЕТЕ В НА...
няма по-богат и цветист език от българск...
НОВОРАЗКРИЛАТА СЕ ТАЙНА НА КОДОВЕТЕ В НА...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69