Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например:
- заведение за обществено хранене;
- хранителен магазин;
- павилион за храни;
- магазин за био храни;
- склад за храни;
- баничарница;
- пекарна;
- бърза закуска;
- дюнер;
- скара;
- кафе сладкарница;
- цех за производство на храни;
- други обекти за предлагане и приготвяне на храни.
Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи.
Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него.
Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове.
За контакти:
В. Бойчева: 0988 357 062.
Р. Желязков: 0887 360 354.
Имейл: valya.konsult@gmail.com
Постинги в блога от 04.08.2014 г.
04.08.2014 16:17 -
НАССР за баничарница и пекарна
За регистрация на баничарница и пекарна са необходими следните документи , коити трябва да се подадат в ОДБХ (обастна дирекция по безопасност на храните по местонахождение):
- Заявление по образец, взема се от сградата на ОДБХ ;
- Договор за наем или документ за собственост - копие ;
- Документът за регистрация на фирмата , издаден от Агенцията по вписвания - копие;
- Документ за платена държавна такса - 34 лв. за нов обект и 21 лв. за пререгистрация.
Нормативни изисквания , съгласно Закона за храните и наредбите към него:
Обектите баничарница и пекарна са със сходни изисквания, разликата в в капацитета .
За регистрацията е необходимо да имате следните помещения:
закуски и изделия приготвени от замразени тестени полуфабрикати.
Могат да се предлагат и безалкохолни напитки, боза, плодови сокове, кисело мляко и млечно- кисели напитки, минерални, трапезни и изворни води, топли напитки в еднократна посуда .
За баничарница и пекарна са ви необходими процедури по НАССР и Система за самоконтрол, технологична документация, технологични карти, мониторингова програма и етикети за всеки един продукт.
За повече информация , обадете се на тел. 0988 357 062- В Бойчева
- Заявление по образец, взема се от сградата на ОДБХ ;
- Договор за наем или документ за собственост - копие ;
- Документът за регистрация на фирмата , издаден от Агенцията по вписвания - копие;
- Документ за платена държавна такса - 34 лв. за нов обект и 21 лв. за пререгистрация.
Нормативни изисквания , съгласно Закона за храните и наредбите към него:
Обектите баничарница и пекарна са със сходни изисквания, разликата в в капацитета .
За регистрацията е необходимо да имате следните помещения:
- Складова площ, оборудвани с рафтове, стелажи и скари за съхранение на храните неизискващи хладилни условия и хладилни съоръжения за съхранение на храните , изискващи хладилни условия на съхранение;
- Работно помещение - оборудвано с един или два подготвителни къта за подготовка на суровините, преди влагането им в приготвянето на закуски . Ако се използват пресни яйца са необходими два подготвителни къта. Всеки подготвителен кът трябва да е оборудван с мивка, работен плот и работен инвентар. В работното помещение трябва да има и хигиенна мивка за хигиенни нужди и измиване на работния инвентар, а също и работни маси, втасална камера (ако е необходимо), фурни и фритюрници (ако се предлагат пържени изделия) ;
- Търговска част, оборудвана с работни витрини, хладилни съоръжения за безалкохолни и млечни напитки и Може да има и
- Условия за преобличане на персонала - необходимо е да има гардероб за съхраненение на личното облекло и вещи на персонала ;
- Шкаф с плътно затварящи се врати за съхранение на инвентара за почистване , измиване и дезинфекция;
- Санитарен възел за персонала - оборудван с мивка с течаща топла и студена вода, тоалетна чиния , ефективно промивно устройство, средства за измиване, дезинфекция и подсушване на ръцете. Вратата на санитарният възел не трябва да се отваря директно в помещение , където се борави с храни.
закуски и изделия приготвени от замразени тестени полуфабрикати.
Могат да се предлагат и безалкохолни напитки, боза, плодови сокове, кисело мляко и млечно- кисели напитки, минерални, трапезни и изворни води, топли напитки в еднократна посуда .
За баничарница и пекарна са ви необходими процедури по НАССР и Система за самоконтрол, технологична документация, технологични карти, мониторингова програма и етикети за всеки един продукт.
За повече информация , обадете се на тел. 0988 357 062- В Бойчева
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. wonder
4. kvg55
5. varg1
6. planinitenabulgaria
7. leonleonovpom2
8. sparotok
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. samvoin
13. hadjito
14. tili
2. radostinalassa
3. wonder
4. kvg55
5. varg1
6. planinitenabulgaria
7. leonleonovpom2
8. sparotok
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. samvoin
13. hadjito
14. tili
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69