Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например: - заведение за обществено хранене; - хранителен магазин; - павилион за храни; - магазин за био храни; - склад за храни; - баничарница; - пекарна; - бърза закуска; - дюнер; - скара; - кафе сладкарница; - цех за производство на храни; - други обекти за предлагане и приготвяне на храни. Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи. Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него. Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове. За контакти: В. Бойчева: 0988 357 062. Р. Желязков: 0887 360 354. Имейл: valya.konsult@gmail.com
Автор: tanya123 Категория: Бизнес
Прочетен: 619527 Постинги: 134 Коментари: 1
Постинги в блога от 09.07.2014 г.
 Много заведения предпочитат да предлагат по- широк асортимент от продукти за да задоволят потребностите на повече възрастови групи.
 В следващата наша публикация Ви предлагаме да прочетете какви са изискванията за регистрация на кафе- сладкарница.

Необходими помещения за регистрация на кафе- сладкарница:
  1. Складово помещение - оборудвано с рафтове, скари или стелажи;
  2. Търговска част с бар- плот, на който да има монтирани две мивки за измиване на чашите от напитките и чиниите за сервиране на торти, ако ги предлагате в същият размер чинии, каквито са за кафето и чая. Ако използвате чинии с по- големи размери трябва да имате мивка с миялна машина или три мивки за измиване на посудата за клиенти. При приготвяте фрешове трябва да имате отделна мивка за измиване на плодовете. Препоръчваме Ви да предлагате тортите в чинии, които са с големина на подложните чинии за напитките за да не се налага да монтирате още мивки или да ги предлагате в еднократна посуда. В търговската част трябва да е монтирана хладилна витрина, в която да се поддържа температура от 0 до 4 градуса, за съхранение на малотрайните сладкарски изделия, а също и витрини за съхранение на напитките, които се охлаждат. Може също да има и фризер за сладолед. В търговската част са разположени и маси, столове или сепарета за клиенти.
  3. Санитарно битов кът - оборудван с гардеробче за съхраненне на личното облекло и вещи на персонала;
  4. Санитарен възел - оборудван с мивка с течаща топла и студена вода, тоалетна чиния и ефективно промивно устройство. Може да се използва един санитарен възел за персонала и клиентите.
Снабдяването трябва да се извършва от отделен вход , но ако няма такъв може да се впише в системата за самоконтрол, че се извършва извън работно време.

За регистрацията са ви необходими Система за самоконтрол и процедури по НАССР.
Изработването на документиет е от 3 до 7 календарни дни.  Включва Системата за самоконтрол, процедурите по НАССР инструкции и обучение .

Необходими документи , които трябва да подадете в ОДБХ :

1. Заявление по образец - в него се декларира, че имате разработени системи за безопасност на храните (НАССР и Система за самоконтрол) и, че обекта съответства на хигиенните изисквания;
2. Копие на документът от Агенцията по вписвания;
3. Копие на договора за наем или документът за собственост;
4. Докуемнт за платена държавна такса - 34 лв. Заплаща се в касата на ОДБХ , само в гр. Бургас се заплаща в Си Банк (там знаят сметката на ОДБХ ).

Това е накратко информацията , ако имате още въпроси, обадете се на тел. 0988 357 062 или пишете на имейл: valya.konsult@gmail.com
Категория: Бизнес
Прочетен: 10311 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.01.2016 16:52
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 619527
Постинги: 134
Коментари: 1
Гласове: 32
Календар
«  Юли, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031