Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например: - заведение за обществено хранене; - хранителен магазин; - павилион за храни; - магазин за био храни; - склад за храни; - баничарница; - пекарна; - бърза закуска; - дюнер; - скара; - кафе сладкарница; - цех за производство на храни; - други обекти за предлагане и приготвяне на храни. Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи. Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него. Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове. За контакти: В. Бойчева: 0988 357 062. Р. Желязков: 0887 360 354. Имейл: valya.konsult@gmail.com
Автор: tanya123 Категория: Бизнес
Прочетен: 617546 Постинги: 134 Коментари: 1
Постинги в блога от 08.07.2014 г.
Поради многобройните въпроси, относно необходимите изисквания за регистрация на бистро Ви предоставяме следната информация:

Необходими помещения:
**********************************
  • Складово помещение - обоудвано с рафтове, стелажи, скари и хладилни съоръжения. В зависимост от капацитета може да имате и повече от едно складово помещение.
  • Подготвителни площи за птиче месо, червени меса (свинско, телешко и др.), зеленчуци, яйца, риба; пици (само ако се предлагат пици). Всяка подготвителна площ трябва да е оборудвана с мивка с течаща топла и студена вода, работен плот и работен инвентар.
  • Топла кухня - оборудвана с фурни, фритюрници, скари и други уреди за приготвяне на храни, работни плотове и хладилни съоръжения за заготовки. В топлата кухня трябва да има мивка с по- голямо корито за измиване на кухненската посуда (тигани, тенджери, тави и др.).
  • Умивалня за трапезна посуда- оборудвана с една мивка и миялна машина или две мивки (за измиване, дезинфекция и изплакване);
  • Санитарно - битов кът, оборудван с гардероб, закачалки и други пособия за съхранение на личното облекло и вещи на персонала;
  • Санитарен възел за персонала - оборудван с мивка с течаща топла и студена вода,  тоалетна личния, ефективно промивно устройство.Санитарният възел трябва да е с предверие , ако вратата се отваря в помещение, в което се борави с храни. Санитарният възел може да е един за персонала и посетителите ако персонала е до 5 човека.
  • Търговска зала - оборудвана с маси, столове или сепарета.
Снабдяването с храни трябва да е от отделен вход , свързан със складовите площи, ако няма отделен вход за снабдяване може да се зарежда извън работно време.
Не трябва да се пресичат пътищата за снабдяване, мръсна посуда, чиста посуда с храна и отпадъци. Всеки работещ в обекта трябва да има лични здравни книжки и осигурено работно облекло. За дезинфекция на работните повърхности, пода и съдовете (ако няма миялна машина) се осигуряват дезинфекционни препарати и миещи препарати. Има препарати, съчетаващи и миещ и дезинфекционен ефект .
Препаратите за измиване и дезинфекция се съхраняват в отделен шкаф, който е плътнозатварящи се врати, а инвентара в санитарния възел или в изолирана за целта площ. Не се допуска съвместно съхранение на инвентара и препаратите съвместно с храните!


Необходими документи, които трябва да се подадат в ОДБХ:

1. Заявление по образец , в което декларирате, че имате разработени системи за безопасност на храните (НАССР и Система за самоконтрол) и , че обекта отговаря на хигиенните изисквания;

2. Копие на документа от Агенцията по вписвания ;

3. Договор за наем или документ за собственост - копие .
4. Документ за платена  държавна такса - 34 лв.

Поръчките изпълняваме от 3 до 7 календарни дни .

Ако имате допълнително въпроси , пишете ни или се обадете на телефон:
0988 357 062- Валя Бойчева



Категория: Бизнес
Прочетен: 6138 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.01.2016 16:43
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 617546
Постинги: 134
Коментари: 1
Гласове: 32
Календар
«  Юли, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031