Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например: - заведение за обществено хранене; - хранителен магазин; - павилион за храни; - магазин за био храни; - склад за храни; - баничарница; - пекарна; - бърза закуска; - дюнер; - скара; - кафе сладкарница; - цех за производство на храни; - други обекти за предлагане и приготвяне на храни. Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи. Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него. Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове. За контакти: В. Бойчева: 0988 357 062. Р. Желязков: 0887 360 354. Имейл: valya.konsult@gmail.com
Автор: tanya123 Категория: Бизнес
Прочетен: 618481 Постинги: 134 Коментари: 1
Постинги в блога от 21.05.2017 г.
 Изисквания за откриване на магазин за предлагане на био храни

Съобразно номенклатурата на БАБХ може да предлагате био храни в следните видове обекти за търговия с храни:

- Смесен магазин за търговия с няколко групи храни;

- Смесен магазин за търговия с храни и нехранителни стоки (когато предлагате и козметични продукти);

- Щанд за търговия с храни на територията на магазин за промишлени стоки или в обществена сграда.

Изисквания относно материално техническата база:

·         Необходимо е да осигурите следните помещения и условия:

·         Складово помещение или площ;

·         Търговска част;

·         Мивка с течаща топла и студена вода;

·         Санитарен възел (тоалетна);

·         Кът за преобличане на персонала;

·         Шкаф за съхранение на препаратите и инвентара за почистване.

Допустими компромиси:

- При обекти с по- малък капацитет и щандове може да се снабдява с количества, които се съхраняват само с търговската част, поради което се допуска да няма складова площ.

- Може да се използва санитарен възел (тоалетна) в съседен обект или обществена сграда, като за целта трябва да се сключи договор.

- Може да не се изолира кът за преобличане, а да се осигури един гардероб с складовата площ;

Необходими документи и разрешителни

1. Документ за безопасност на храните:

 Необходимо е да имате разработена Система са за самоконтрол, свързана с добрите търговски и добрите хигиенни практики, съобразно изискванията на чл. 18 от Закона за храните (Д. в. бр. 90/99 г. последно изм. и доп. Д. в. бр. 88/2016г.).

Ние разработваме професионално документите за безопасност на храните и ако желаете може да използвате нашите услуги.

След устройство на магазина или щанда и осигуряване на система за самоконтрол е необходимо да подадете заявление и списък с групи храни (по образец 109 и 84 на БАБХ), в ОДБХ (областна дирекция по безопасност на храните) по местонахождение на обекта. На място се плаща държавна такса в размер 34 лв. Само в Бургас се плаща в банка.

Законовия срок за извършване на проверка е 30 календарни дни след подаване на документите, но от практика знаем, че проверките се извършват до около седмица.

При проверката от инспектори от ОДБХ се проверява материалната база и документите за безопасност на храните. След проверката се издава протокол, с който веднага може да започнете работа.

До 2 седмици (зависи от натовареността на съответното ОДБХ) се издава Удостоверение за регистрация на обекта, което трябва да получите от сградата на ОДБХ, освен ако не сте пожелали да бъде изпратено по куриер.

2. Документация по трудова медицина:

Необходимо е да имате разработка по трудова медицина, в която се описват опасностите, които могат да възникнат за здравето на работещите по време на работа.

Ние можем да съдействаме за разработката по трудова медицина.

Това са основните изисквания за регистрация на магазини за био храни. Ако имате конкретни въпроси може да ни пишете на имейл: valya.konsult@gmail.com или да се обадите на тел. 0988 357 062- В. Бойчева и 0887 360 354- Р. Желязков.

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1872 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 618481
Постинги: 134
Коментари: 1
Гласове: 32
Календар
«  Май, 2017  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031