Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например: - заведение за обществено хранене; - хранителен магазин; - павилион за храни; - магазин за био храни; - склад за храни; - баничарница; - пекарна; - бърза закуска; - дюнер; - скара; - кафе сладкарница; - цех за производство на храни; - други обекти за предлагане и приготвяне на храни. Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи. Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него. Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове. За контакти: В. Бойчева: 0988 357 062. Р. Желязков: 0887 360 354. Имейл: valya.konsult@gmail.com
Автор: tanya123 Категория: Бизнес
Прочетен: 619993 Постинги: 134 Коментари: 1
Постинги в блога от 10.05.2016 г.
 Изисквания за онлайн продажба на храни

 

Съобразно последните изменения на Закона за храните, (Д. в.бр.90/99 год. изм. и доп. бр.28/2016 год.) за да предлагате храни онлайн е необходимо да ги регистрирате в Българската агенция по безопасност на храните.

За целта е необходимо:

·         Да осигурите помещение, в което да съхранявате предлаганите в интернет пространството храни;

·         Ако сте вносител е необходимо да имате регистриран склад за търговия на едро;

·         Да имате разработена Система за самоконтрол, свързана с добрите търговски и добрите хигиенни практики за продажба на храни онлайн;

·         Да подадете заявление и списък с групите храни в ОДБХ (областна дирекция по безопасност на храните) по местонахождение на помещението, в което ще съхранявате храните. Храните могат да се съхраняват, в помещение което е регистрирано, като обект за търговия с храни, както и в помещение, което ще се използва само за целта.

 

Хигиенни изисквания към помещението и персонала, в което ще се съхраняват храните:

·         Необходимо е да има осигурена мивка с течаща топла и студена вода /ако се съхраняват в регистриран търговски обект, може да се използва мивката на обекта/.

 

        ·         Необходимо е пода, стените и таваните в помещението да са без нарушена цялост и да позволяват лесно почистване и дезинфекция, при необходимост.

 

       ·         Необходимо е да осигурите съоръжения за съхранение на храните /рафтове, стелажи или скари/. Не се допуска храните да се съхраняват директно върху пода.

 

       ·         Необходимо е да осигурите необходимата температура на съхранение, посочена от производителя на продуктите.

 

      ·         Всеки продукт, който се предлага трябва да приемате с документ за произход и качество и индивидуалните или търговските опаковки да имат превод на български език.

 
      ·         Персоналът, който има достъп до храните трябва да има лична здравна книжка.

 

Това са накратко изискванията за онлайн продажба на храни. Ако имате конкретни въпроси или искате да Ви се изработи професионално система за самоконтрол, която да се приеме от контролните органи, пишете ни на имейл: valya.konsult@gmail.com или се обадете на тел. 0988 357 062- В. Бойчева

 

 

 

 

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 2684 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 11.05.2016 00:37
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 619993
Постинги: 134
Коментари: 1
Гласове: 32
Календар
«  Май, 2016  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031