Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Разработване на Система за Самоконтрол (ССК), НАССР Система (ХАСЕП Система) и Мониторингова Програма (МП) за всеки търговски обект за складиране, търговия, приготвяне или предлагане на храни, като например: - заведение за обществено хранене; - хранителен магазин; - павилион за храни; - магазин за био храни; - склад за храни; - баничарница; - пекарна; - бърза закуска; - дюнер; - скара; - кафе сладкарница; - цех за производство на храни; - други обекти за предлагане и приготвяне на храни. Извършваме безплатни консултации и даваме информация относно изискванията за регистрация в Агенцията по Храните на различните видове търговски обекти за храни, като отговаряме на въпроси свързани с устройството на помещенията, съгласно нормативните изисквания за храните, както и на въпроси относно изготвянето на необходимите за регистрация документи. Ние ще ви запознаем на достъпен език и без никакви такси с всички изисквания на Закона за Храните и наредбите към него. Предлаганите от колектива ни професионално разработени системи съдържат конкретни данни за всеки различен търговски обект и при необходимост могат да се изготвят в рекордно кратки срокове. За контакти: В. Бойчева: 0988 357 062. Р. Желязков: 0887 360 354. Имейл: valya.konsult@gmail.com
Автор: tanya123 Категория: Бизнес
Прочетен: 251787 Постинги: 83 Коментари: 1
Постинги в блога от 05.12.2017 г.
 

С настоящия пост ще Ви запознаем с изкисванията за регистрация на кафе- бар.

Съобразни номенклатурата на БАБХ  в обекта могат да се предлагат следните храни и напитки: топли напитки (кафе, чай и др.), фрапе, лате, фреш, смути, коктейли (алкохолни и безалкохолни), минерални, трапезни и изворни води, плодови сокове и нектари, газирани напитки, пиво, спиртни напитки, вино, бисквити, кексове, чипс, шоколадови и захарни изделия, солети, крекери, ядки, сладолед и нетрайни сладкарски изделия (ако имате отделна витрина) и готови сандвичи.

Това е максимално допустимия асортимент, но не е задължително да предлагате всичко.

I. Изисквания за помещенията:

1. Необходима е складово помещение или изолирана площ за съхранение на суровини, оборудвани с рафтове и стелажи и хладилни съоръжения при необходимост.

2. Необходима е търговско помещение, което се оборудва с:

·         Бар- плот с една или две мивки;

·         Миялна машина ако в обекта се приготвят фреш, мелби и се предлагат малотрайни сладкарски изделия;

·         Рафтове и стелажи за съхранение на продукти;

·         Хладилни витрини за съхранение на напитки;

·         Хладилни витрини за съхранение на малотрайни сладкарски изделия и готови сандвичи (ако се предлагат);

·         Зона/и за клиенти, оборудвана/и с маси, столове, сепарета и/или друго обзавеждане по Ваш избор.

3. Кът за преобличане на персонала трябва да осигурите изолиран кът със закачалки или гардероб, който може да се постави и складовата площ за обекти с по- малък капацитет.

4.  Санитарен възел (тоалетна) за клиенти и персонала. За обекти с по- малък капацитет може да се осигури само една тоалетна;

Тоалетната трябва да е с преддверие ако вратата и се отваря директно в помещението, в което се борави с храни;

5. Шкаф за съхранение на препарати и инвентар за почистване и дезинфекция.

II. Необходими документи и разрешителни

1. Документи за безопасност на храните, съобразно изискванията на чл. 12 и 18 от Закона за храните (Д. в. бр. 90/99 г. последно изм. и доп. Д. в. бр. 92/2017г.).

·            -  НАССР процедури за анализ и контрол на критично контролните точки- само ако се приготвя фреш и смути.

·        - Система са за самоконтрол, свързана с добрите търговски и добрите хигиенни практики;

·         - Определяне на алергени, съобразно изискванията на Регламент (ЕС) 1169/2011 за предоставяне на информация за храните на потребителите;

Ние разработваме професионално документите за безопасност на храните и ако желаете може да използвате нашите услуги.

След устройство на помещението и осигуряване на документите за безопасност на храните е необходимо да подадете заявление и списък с групи храни (по образец 109 и 85 на БАБХ) в ОДБХ (областна дирекция по безопасност на храните) по местонахождение на обекта. На място се плаща държавна такса в размер 34 лв. плюс 2 лева такса за банков превод.

Законовия срок за извършване на проверка е 30 календарни дни след подаване на документите.

При проверката от инспектори от ОДБХ се проверява материалната база и документите за безопасност на храните. След проверката се издава протокол, с който веднага може да започнете работа.

До 2 седмици (зависи от натовареността на съответното ОДБХ) се издава Удостоверение за регистрация на обекта, което трябва да получите от сградата на ОДБХ, освен ако не сте пожелали да бъде изпратено по куриер.

2. Документи за категоризация:

·         В общината се подават заявления за категоризация и определяне на работно време, копие на фирменото решение, договор за наем или документ за собственост, документи за квалификация на персонала (ако имат такъв), удостоверение за регистрация от ОДБХ или протокола от проверката.

 След подаване на документите се задейства процедура по категоризация.

До получаване на категоризацията може да работите, като пазите входящите номера.

3. Документация по трудова медицина:

Необходимо е да имате разработка по трудова медицина, в която се описват опасностите, които могат да възникнат за здравето на работещите по време на работа.

Ние можем да съдействаме за разработката по трудова медицина.

4. Документ и изисквания за пожарна безопасност:

Необходимо е да имате инструкция по пожарна безопасност, пожарогасител и вратите на помещенията да се отварят навън.

Това са основните изисквания за регистрация.

  Надявам се, че с информацията за откриване а кафе- бар сме Ви били полезни.  Ако имате конкретни въпроси може да ни пишете на имейл: valya.konsult@gmail.com или да се обадите на тел. 0988 357 062- В. Бойчева 

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 86 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tanya123
Категория: Бизнес
Прочетен: 251787
Постинги: 83
Коментари: 1
Гласове: 17
Календар
«  Декември, 2017  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031